Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

DOGUE - Унищожителната захапка на Карма

Написана на: 23.03.2023
Чете се за 10 минути
Здравей, глутница! Третото включване на Dogue ще е с любимата ти Карма!  
 
Тя е един от първите абонати на dogin’BOX и е участвала активно не само в унищожаването на десетки кутии, а и в създаването на по-издръжливи и забавни играчки за всички косматковци в глутницата на dogin’.

Вместихме се в заетото ежедневие на Карма и успяхме да намерим отговори на твоите въпроси, свързани с унищожаването на всичко. Открихме и колко голямо е удоволствието, което куч получава от това деструктивно поведение! 

Карма! Защо това име всява толкова страх в производителите на дъвкалки и какво те мотивира да дъвчеш всеки ден? 

Карма: ЗДРАСТИ! ЗДРАСТИ! РАДВАМ СЕ ДА ТЕ ОБЛИЖА! 

30 секунди за облизване на крайниците на интервюиращия

Карма:
Аз също не разбирам защо съм използвана за плашило. Играчките са създадени за кучета. Кучетата, особено тези като мен, обичат да използват твърдите части в тялото си по предназначение! Ако днес не дъвча поне 4 часа, по-добре изобщо да не ставам от леглото. Така че твърдите играчки и дъвкалки са задължителни част от моя ден!
 
Как дъвченето помага на живота ти? Намираш ли подобрение в здравето си, когато дъвчеш?

Карма: Дъвченето и дишането при мен са еднакво важни за оцеляването ми. Различните неща за глозгане помагат на специфични части от тялото и мозъка ми. Ще ти дам пример. Когато дъвча нещо много твърдо, като рог от елен, тренирам кътниците си, стягам челюстта си и масажирам мозъка си. Докато си гризкам нещо като биволски пенис, почиствам зъбите си, масажирам венците и се наслаждавам на вкуса! А козината от заешки ушички премахва паразитите и помага, когато съм хапвала нещо, което е разстроило стомаха ми. 

А колко време е бил най-дългия период, в който си издържала без дъвчене?

Карма: Не знам какво ще стане, ако пропусна цял ден! Не ми се е случвало до днес, надявам се да е така и за в бъдеще! 

Какво ще препоръчаш на собствениците на кучета, които навлизат в периода на дъвчене?

Карма: Не се бори с течението! Няма начин да откажеш кучето от това да дъвче, а и не е полезно да го правиш. Наблюдавай какво търси да дъвче куч. Насочи вниманието на косматкото към правилните неща за дъвчене. Ако иска да захапе крака на стола, вземи му пръчка от маслиново дърво. Ако иска да превърне скъпите ти кожени обувки в салата, пробвай с кожа от елен. А в случай, че не си сигурен какво ще хареса куч или той просто дъвче всичко – абонирай го за dogin’BOX. Така ще го забавляваш с нещо различно всеки месец! 
 
А какво е твоето любимо нещо за гризкане?

Карма: Хималайско сирене. Даже сега, като ми припомни, отивам да си подъвча малко. Приключихме с интервюто!

Вярваме, че Карма ще продължи да се радва на перфектно здраве, на вкусни и забавни неща за гризкане. Пожелаваме да открие рая на земята, зарината от всичките любими лакомства за дъвчене!

Ако искаш и твоят косматко да участва в интервютата на Dogue ни пиши на kucheshkata@dogin.bg