Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Кои храни да добавиш към диетата на куч през 2023г.?

Написана на: 18.01.2023
Чете се за 5 минути
За тази година сме си пожелали да се храним по-здравословно. И естествено, същото важи и за любимите ни косматковци. Знаем, и ти искаш да им дадеш най-добрата храна. Точно затова събрахме перфектните допълнения към диетата на куч, за новата година, на едно място. Само след 3 минути ще можеш да превърнеш всяко хранене на любимеца ти в гурме порция.
 
 

Тиква

 

Как да спрем да хвалим тиквата? 
 
Ако искаш да прочетеш дългото ни обяснение за плюсовете от тиквата, можеш да го намериш  ТУК. Но ще ти го синтезираме в няколко думи – вкусна, полезна и оранжева. Винаги можеш да си набавиш от зеленчуковия магазин до вкъщи. Просто отдели малко от тази за тиквеника. А, ако в зеленчуковия магазин до вас няма такава, винаги можеш да разчиташ на нас. 
 
 

Моркови

 
Или просто харесваме оранжеви храни? 

Не, освен цвета, в морковите ни харесва и ниското съдържание на калории. Може да ги даваш на куч сурови, докато си режеш салатата. A витамините в тях ще му помагат да вижда топката дори и в тъмното, така че поне няма да купуваш повече топки. Ако пак си на кето и пропускаш зеленчуците, можеш да си поръчаш и от нас, специално за куч. 
 
 

 

Космическа добавка свински дроб и тиква dogin'

16.89лв
Виж

Космически моркови dogin'

10.67лв
Виж


 

 

Плодове

 
Плодовете са здравословна добавка към диетата на кучето, тъй като осигуряват витамини, минерали и антиоксиданти. Те могат да помогнат за храносмилането и да засилят имунната система. Някои плодове обаче трябва да се избягват или да се дават в малки количества. Eто и някои от тях:
 
 

  • Грозде и стафиди
  • Авокадо
  • Персимони
  • Праскови и сливи (костилката може да представлява опасност от задушаване)
  • Ябълки и круши (семките съдържат цианид)
  • Манго
  • Ананас
  • Папая
  • Киви

 

Но все пак и косматкото обича да си похапва сладко! Малки количества банан, ягода, боровинки, ябълки и много други натурални наслади са задължителни в диетата на куч. Добавяй ги върху храната или ги давай като лакомство по време на тренировка.

 Ако и това няма в зеленчуковия до вас, време е да се преместиш. Дори може и сам да си ги отглеждаш на село! Но мечтата за селска къщичка не е за всички!Затова ние сме направили перфектните плодови лакомства за любимеца ти.
 
  

Кисело мляко

 

Лактобацилус булгарикус му е цаката. И всички други бактерии в киселото мляко са перфектни за новата диета на косматкото ти

Киселото мляко съдържа пробиотици (здравословни бактерии), които подпомагат храносмилането и засилват имунната система. Тези пробиотици могат да помогнат на кучета с храносмилателни проблеми като диария или запек и също могат да помогнат за балансиране на чревния им микробиом. 

Стомаха на куч със сигурност ще ти благодари. А протеина и калция никога не са излишни. Избягвай марките със сметана или подсладители в състава, те са напълно ненужни в киселото мляко! Можеш да го добавиш към храната на куч или да намажеш на играчка и да замразиш, така куч ще има продължително занимание. 
 
 

Кокосово масло

 
Така или иначе вече всичко готвиш с него. Поне и куч да си пробва. А козината му ще стане по-здрава и лъскава. Дори няма да навлизаме в ползите за стомаха и мозъка. И не се притеснявай, няма да се охарчиш много. Чаена лъжичка от маслото, на всеки 5 килограма любов, е повече от достатъчно веднъж в седмицата.
 
 

Фъстъчено масло

 
Та може ли да го пропуснем!?! Та на повече от нас ни текват лигите при наличието на вкусно бурканче фъстъчено масло. Не можем да си представим как се чувстват косматковците. 

Фъстъченото масло е здравословно лакомство за кучетата, тъй като е добър източник на протеини и здравословни мазнини. То може да помогне и за поддържането на зъбите им чисти, като премахва плаката и зъбния камък.
 
Използвай малко количество върху играчка или на дъното на купата за хранене. Освен това то може да се използва като начин за скриване на лекарства, което може да улесни даването им на куч, които са придирчиви към храната или имат проблеми с преглъщането на хапчета.
 
Човешките фъстъчени масла често имат захари или ксилитол, които са токсични за любимеца ти. Затова пък ние сме направили специално за куч. 
 
 
Важно е обаче да се отбележи, че някои кучета може да са алергични към фъстъци. Поради тази причина е препоръчително първият път да му се даде малко количество, за да се види как ще реагира.
 
 

 
 

100% натурално фъстъчено масло dogin'

15.89лв
Виж

Дентална играчка за пълнене 9 см Pet Nova

17.67лв
Виж

 
 


Винаги започвай с малки количества от всички нови допълнения към храната на куч. Стомаха на куч е нежен и има нужда от време, докато се адаптира.