Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Как да храниш кучето си правилно!?

Написана на: 13.09.2023
Чете се за 4 минути
Здравей, глутница!
Златните нюанси на есента започват да рисуват нашите красиви градски пейзажи. С това идва и времето да се увериш, че косматкото ти получава правилното количество храна, а ти не харчиш пари и място в библиотеката си за ненужни книги. Независимо дали имаш игрив питбул, скоклив джак ръсел или просто средно куче, порода Любов, ние имаме съвет за теб!

1. Размерът има значение

Но това всички го знаем. Освен това, всяка порода има свои уникални хранителни нужди. По-големите породи като лабрадори и голдън ретривъри изискват повече калории от средните породи. Не става въпрос обаче само за количеството, но и за качеството. Увери се, че храниш куч с балансирана диета, която е точно за размера му.


2. Нива на активност:

Градският живот може да бъде оживен и докато твоите градски приключения осигуряват много стимули за любимеца ти, е важно да съобразиш приема на храна с нивата на активност. Ден, прекаран в преследване на гълъби в парка? Може би куч има нужда от малко повече храна днес. Уикенд, прекаран на дивана в хола? И за двамата с куч ще е полезно да хапнете по-малко в тези дни.


3. Следвай указанията на храната:

Препоръчително е да се придържаш към указанията за хранене, посочени на избраната от куч храна. Производителите предоставят тези препоръки въз основа на обширни изследвания, за да гарантират, че косматкото ти получава правилните хранителни вещества. Не забравяй - това са насоки - така че коригирай, ако е необходимо, като имаш предвид индивидуалното ниво на активност и здраве на твоя любимец.


4. Давай „Space treats“ като добавка:

Говорейки за екстри, опита ли нашите Space Treats? Направени от лиофилизирани меса, зеленчуци и плодове, тези лакомства са не само хит сред косматковците, но са напълно безопасни и за теб! Така че, следващия път, когато награждаваш Шаро, не се колебай да хапнеш и ти. Така ще си една стъпка по-близо до следващата мисия до Марс!

Изсушени мини морковчета dogin'

8.87лв
Виж

Космически свински дроб dogin'

23.89лв
Виж

Космически ягоди dogin'

13.78лв
Виж


5. Смяна на сезоните:

С прехода от лятото към есента диетичните нужди на куч може леко да се променят. По-хладното време може да означава по-малко прием на вода, така че се увери, че храната на косматкото компенсира това. Нашите абонаментни кутии са подбрани, като се имат предвид тези сезонни нюанси, като това гарантира, че любимеца ти ще получи най-доброто.


6. Слушай куч:

И най-важното, винаги обръщай внимание на знаците от куч. Ако остава храна, може би казва, че е сит. Ако винаги е гладен, може да е време за преоценка на порцията или посещение при ветеринар.


В разгара на натоварения ти график е лесно да забравиш, че диетичните нужди на любимеца ти може да бъдат толкова сложни, колкото и твоите. Но не се притеснявай! Нашата абонаментна кутия е тук, за да ти помогне. Пълна с лакомства, играчки и дъвкалки, пригодени за размера и предпочитанията на точно твоето куче, това е идеалното решение за косматковци, живеещи в града.
Ако все още не си се абонирал за месечните доставки на dogin’BOX, не чакай повече! Бързо ни разкажи за косматкото си и ние ще се погрижим за всичките му претенции!