Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

А куч вижда ли в тъмното?

Написана на: 12.11.2023
Чете се за 4 минути
Хей, глутница! Сега, когато небето е мрачно от толкова рано, чудил ли си се дали косматкото ти може да вижда, когато светлините изгаснат? Е, вече няма да се чудиш! Краткият отговор е „Да, много по-добре от теб!“. 

Как го прави?

Куч има уникални очи, които му дават предимство при слаба светлина. Ето трите основни причини за доброто нощно виждане на косматкото ти:


1. Размера на зеницата: Някога забелязвал ли си как очите на куч се разширяват МНООООГО при слаба светлина? Неговите зеници се разширяват повече от твоите, позволявайки навлизането на повече светлина. Все едно да отвориш завесите по-широко в мрачен ден!


2. Tapetum Lucidum: Това е тайното оръжие в арсенала на куч за нощно виждане. Това е слой от клетки зад ретината, който отразява светлината обратно през окото. Представи си го като вградено огледало, усилващо наличната светлина. Така че, когато видиш тези светещи очи в тъмното, това е tapetum lucidum в действие!


3. По-малко колбички, повече пръчици: Докато ти, Homo sapiens, разчиташ на колбичкови клетки в очите си за цветно зрение, твоят любимец има повече пръчковидни клетки, които са супер чувствителни към слаба светлина. Все едно имат вградени нощни очила! По-малко цвят, повече светлина!


Но колко добре вижда?

Въпреки че косматкото ти има предимство пред теб в тъмни условия, те не виждат сякаш е ден. Мисли за зрението му като за зона на здрача – може да навигира и да засича движение по-добре от теб, но въпреки това може да се спъне в разпръснатите играчки по пода.


Разбирането на зрението на любимеца ти помага да се погрижиш по-добре за нуждите му. И докато говорим за нужди, защо не почерпиш и твоя куч с кутия, пълна с изненади? dogin’BOX е проектиран да превърне градския живот в разходка в парка. От играчки, които забавляват до продукти, които помагат при обучението на куч - всичко това в една кутия! 


Така че помни: куч може просто да вижда нещата малко по-ярко от теб. И докато нощното му виждане е впечатляващо, нищо не осветява света му повече от dogin’BOX Абонирай се днес и добрите моменти ще пристигнат точно пред вратата ти!