Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

С куче на море? Защо да? А защо не?

Написана на: 05.06.2023
Чете се за 4 минути
Глутница, какво чуваме? Дали това е звукът на разбиващите се вълни или щастливият лай на куч по време на епично плажно приключение? Или и двете?

Когато вземеш слънчевите очила и джапанките си за лятна ваканция и се запиташ: „Дали да взема и кучето си? “, тук ще намериш предимствата, и няколко миниатюрни недостатъци на включването на косматкото в плановете за почивка на морето.

Слънцезащитен крем? Потвърдено. Топка? Задължително. Забавление с косматкото? Безценно!

Най-страхотното предимство на плажните пътувания е невероятната възможност за комуникация с куч. Нищо не може да се сравни с игра на фризби с твоя костматко под великолепното лятно слънце! Това е страхотен начин да предоставиш така нужните упражнения на кучето си (и на себе си) и да държиш под контрол тези излишни кучешки килограми (и човешки!). А чистата радост да видиш куч да се изстрелва по пясъка – това е достатъчно, за да накара сърцето на всеки да затрепти!

Плажните пътувания също предлагат море от възможности за социализация. Твоят косматко може да се запознае с нови двукраки и четириноги приятели, като през цялото време се учи да се ориентира в различни среди. Освен това винаги има възможност да направиш цяла Instagram фотосесия на секси плажните пози на куч.

Дупки, лапи и притеснения?

„Но не всичко, което блести, е козина на голдън ретривър.“ – Конфуции, или някой друг известен човек, не съм сигурен.

Ще трябва да държиш очите си отворени за потенциални опасности. Горещият пясък може да се отрази неприятно на чувствителните възглавнички на лапите на куч и някои косматковци може да не са толкова добри в плуването, колкото си мислят! Винаги наблюдавай любимеца си около водата, ти ще си най-добрият спасител за него!

Друго нещо за премисляне? Не всеки плаж е подходящ за кучета, което е неприятно и според нас. Увери се, че знаеш местните правила, преди да потеглиш към морето, за да не се налага да спиш в кучешката колиба. Винаги може да провериш нашата статия за най-добрите места по нашето черноморие, подходящи за кучета!

И накрая, не забравяй, че въпреки че куч обича да копае, не всички хора обичат оставените дупки. Особено тези, които падат в тях. Винаги запълвай всички дупки, които куч изкопае, за да предотвратиш инциденти и да запазиш плажа безопасно място за всички.

Да заведеш кучето си на ваканция на плажа може да бъде най-доброто нещо след изобретяването на топката за тенис. Въпреки това, с правилните предпазни мерки, е абсолютно възможно (и по-верятно) да си прекараш страхотно с любимеца си под слънцето!

Помни, плажа е живот! Нека и куч да го живее с теб!