Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Как да отпразнуваш предстоящите празници с кучето си? 🎅🏻

Написана на: 21.12.2022
Чете се за 5 минути
Весели празници от dogin'


Камбаните звънят, малките помощници на Дядо Коледа бързат наоколо, а косматите приятели стават нетърпеливи...


…какви подаръци ще получат? (може пък да е абонамент за dogin’BOX, ако са били достатъчно послушни или пък са унищожили всички мебели и имат нужда от нещо различно от крак на стол за дъвчене)


…колко лакомства от трапезата ще попаднат в лапите им?

(Прочети последния ни блог пост за това какво е полезно и какво не за твоя куч, от коледната трапеза)


>>Най-вкусните лакомства от коледната трапеза, които можеш да споделиш с куч




…колко настолни игри ще съсипят с надеждата цялото семейство да поиграе на хвърляне на топка с тях, което е много по-добре от UNO, нали?


О, и не забравяй, че пълна къща с хора, деца и постоянна миризма на забранена храна ще бъде ВЪЛНУВАЩО за тях! Преди да ти пожелаем Весела Коледа, ти предлагаме няколко съвета как да направиш тези празници по-малко стресиращи за твоето куче:


1. Не ги прави център на внимание

Ако се събираш със своето семейство за празниците и никой от близките ти не е привилегирован да има свой собствен космат приятел, гарантирано голяма част от вниманието ще бъде насочено към твоя. Задължително предупреди за правилата, които кученцето ти е свикнало да спазва и не го разглезвай с прекалено много внимание, защото то ще се възползва максимално от него! Празниците са само няколко дни,но кученцето ти ще свикне, а когато всички си тръгнат... какво тогава?


2. Никаква храна от масата

Всички знаем какво се случва, когато любимата ти леля дойде на гости и изпие няколко питиета. Тя започва да глези малкото сладко кученце, което чака нетърпеливо под масата...какво друго!? Може да напомниш на гостите си, че не само техните маниери на масата са задължителни, но и тези на домашните любимци. Твоят строг 5-годишен кучешки режим може да изчезне след една празнична вечеря и след всички дадени лакомства на куч под масата. А преди да се усетиш, кученцето ти ще нахалства всеки път по време на хранене.


3. Не забравяй за разходките

Седим вкъщи на топло, постоянно ядем или пием и всички си почиваме. Косматковците, обаче, не могат да се радват на приятна топла тоалетна като нас и все още се нуждаят от ежедневните си разходки. Особено след всички вълнения около празниците ще имат много енергия, която трябва да бъде изхабена. Комбинирай здравословното с приятното, или по друг начин казано - разходка за добро храносмилане след хапване за теб и изморяване на кучето ти.


4. Бъди внимателен при разопаковането на подаръците

Най-хубавото време от годината, месеца и деня, разбира се, са подаръците. Опаковъчната хартия лети наоколо, новите чорапи на чичо ти се губят, коледните шоколадови бонбони се изяждат. Това е и времето, в което и косматкото ти трябва да бъде наблюдаван. Много лесно можем да се разсеем и да забравим за опасността играчка или бонбон да попадне в лапите на домашния любимец. Затова не забравяй да държиш кученцето си в отделна стая и да му позволиш да се присъедини към празненството, след като всичко бъде почистено.


Това са съветите от нас.. Нека не забравяме, че празниците са за всички, за да се наслаждават на уюта на собствения си дом със семействата си, а нашите кученца играят голяма част от това. Затова ти пожелаваме Весела Коледа и щастлива Нова година! 

Благодарим ти от целия екип за това, че беше с нас през първата ни година, а ако все още не си част от нашата глутница, никога не е късно да си го поставиш като новогодишна цел! Няма да съжаляваш, обещаваме!