Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Най-вкусните лакомства от коледната трапеза, които можеш да споделиш с куч

Написана на: 14.12.2022
Чете се за 5 минути
Всички сме виновни! Дори и най-силните от нас се предават на Коледа и почерпват леко куч, докато той чака под масата с жален поглед и размахва опашка. Но, когато празниците минат, а куч още пръцка, нас ни гонят гузни мисли. И, за да спасим теб (и себе си) от негативни емоции след празниците, разучихме как да черпим куч и да се чувства той добре. Най-важното е да дадеш на куч да яде в купичката му, докато ти вечеряш! А ето как да направиш най-популярните ястия от  коледната трапеза полезни за куч:

Картофена салата – Картофите са супер за любимеца ти! Преди да овкусиш салатата, отдели половин сварен картоф и го сложи в чинийка за косматкото. Без никакъв лук, сол или олио!

Витамина/Кореноплодна салата – Всякаква комбинация от моркови, целина, червено цвекло и ябълка е страхотна за косматкото ти. След като подготвиш съставките (преди да са овкусени), отдели на любимеца си. Може да ги смесиш и да му ги сложиш като салата, преди основното, или направо върху него!

Месо – Има различни варианти за коледното печено – някои обичат свинско, други риба, трети – пуешко. Може да отделиш от приготвеното неовкусено месо и да го поднесеш със зеленчуците от салатата. В никакъв случай не давай кости, кожа и мазнотии!
А, ако искаш да си сигурен, че му даваш 100% месо, което е напълно полезно за него, винаги можеш да видиш нашите Космически лакомства. 



Космическо свинско сърце dogin'

21.89лв
Виж

Космически свински дроб dogin'

23.89лв
Виж

Изсушени рапани dogin'

21.98лв
Виж



Тиква – Печена или сурова, това е един от най-добрите начини за хапване на фибри. Натурална, без мед и орехи, тя ще е перфектният десерт за куч. Повече за тиквата можеш да прочетеш ТУК.

 

Напомняме, че всичко изброено по-горе трябва да се дава в умерени количества на куч!

 

Освен множеството вкусни и полезни храни, с които можеш да почерпиш косматкото си на Коледа, празничната трапеза крие и някои опасни за любимеца ти продукти.

Туршия – Напълно изключено. Солено и кисело – най-лошата комбинация за куч. Избягвай ги всичките, без значение че туршията е царска, а любимеца ти – Император!

Кисело зеле – Същото като с туршията. Но това автоматично изключва и всички типове сарми! И не, не може само плънката!

Джинджифилови бисквитки – За съжаление, човешките коледни сладкиши не са полезни за косматкото ти. Но това не трябва да те спира да му направиш негови! Тук можеш да прочетеш нашата рецепта за бисквитки с фъстъчено масло, които са подходящи за куч и за теб!

 

Вярваме, че сме ти помогнали да опазиш куч здрав и в добра форма, дори и през коледните празници! Ако имаш проблеми след поглъщане на храна, винаги се обръщай към твоя ветеринар, без забавяне!