Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

5 одобрени от експерти зимни дейности за щастливи, здрави кучета

Написана на: 29.11.2022
Чете се за 5 минути
17_grande
Добрият стопанин е задължен да извежда кучето си всекидневно, независимо от метеорологичните условия. За всеки, който не е фен да излиза в снега или калта и след всяка една разходка прави обстойно миене на лапи (или дори цялостно къпане) - тук сме да дадем идеи как може да държите разходките ви кратки и да внесете голяма част от забавата вкъщи.

 

1. Дърпане на въже (tug of war) или гонене на топка


За 90% от кучетата, тези игри са естествено обичани и предоставят възможността да ги научим на полезни умения, като Пусни, Дръж и Донеси. Междувременно, дават възможността ефикасно да изразходим физическата им енергия без нуждата от дълга разходка в студа. -

Видео >>>

 

2. Търсене


Има различни игри, с които да развиеш търсаческите умения на кучето си, както и да задоволиш нуждите му в тази насока, дори в домашна среда. Най-лесната игра за търсене е да кажеш на кучето ти да изчака в леглото си, докато ти скриваш награда (може и повече от една на различни места), след което да го освободиш да ги намери. Не се притеснявай, това не насърчава навик за ядене от земята. Поради структурата на упражнението, кучето знае, че в даденият момент му е разрешено да търси. А, ако си наистина мотивиран за нещо по-предизвикателно, тук ще видиш как да научиш кучето си да прави разлика между конкретни миризми и да намира чорапите ти, например...

Видео>>>
 

3. Обогатяване


Има различни начини на хранене, чрез които да стимулираш мозъка на кучето и да разнообразите процеса на ядене. Това е често пренебрегван аспект от много стопани, но е важно да се знае, че изразходването на менталната енергия на кучето е също толкова, ако не е по-важно, от изразходването на физическата. Неща, които може да разгледаш за алтернативно хранене са КОНГ, Снъфъл Мат, Лики мат, както и редица различни кучешки пъзели или играчки, които може да се пълнят с храна.

Видео>>>


 

4. Спокойствие


Истината е, че през повечето време всички искаме кучетата ни просто да лежат и нищо да не правят. Зимата е чудесен момент да насърчиш спокойствието в кучетата си. Когато видиш, че си кротуват, не взимай това за даденост, а им покажи, че когато се чувстват спокойни, получават награди. Минавай покрай тях и без нищо да казваш, пускай награда да падне пред носа им и си продължавай по пътя. Подобни упражнения вкъщи, дават възможността да държим кучетата ни спокойни, дори когато не са си получили дневната доза игра.

Видео>>>

dogin' предлага разнобразие от лакомства за дъвчене спрямо размерите и възрастта на твоя куч:


Дентални опашки от сом dogin'

12.58лв
Виж

Пръчка от маслиново дърво S TNC Pets

18.68лв
Виж

Прецел обвит с пилешко 2 броя Nobby

4.55лв
Виж
 

5. Обучение


Дори нито едно от тези неща да не се хареса на кучето ти, в днешно време е пълно с безплатни ресурси, които да ти дадат идеи как да прекарваш времето с любимеца си по пълноценен начин. Може да научите нов трик или да си припомните и подобрите някоя стара зарязана команда.

Този текст достигна до теб благодарение на- Doggo Friends ❤️

Независимо какво избереш да правиш с кучето си, разнообразието от занимавки ще му покажат, че и вкъщи може да бъде забавно и ще му помогнат да не бъде толкова зависим от дълги разходки или продължителни игри навън.