Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

6-те най-добри семейни кучета

Написана на: 31.05.2022
Чете се за 3 минути
Да си вземеш куче в семейството ти е чудесно нещо – особено за децата, които получават неразделен най-добър приятел за цял живот – от приключенията в парка до гушването у дома. Наличието на куче може да помогне да научиш децата си на грижа и отговорност, и да развиеш техните социални умения. Така че, ако искаш да посрещнеш куче в дома си, ние ще ти помогнем с нашите 6 предложения за най-добри породи кучета за семейства, както и най-добрите кучета за деца.

Кои са най-добрите семейни кучета?

С правилното обучение и възпитание, и подходящото количество любов и грижа, всяко куче може да бъде чудесен спътник за твоето семейство. Някои породи са по-добри около децата и са по-подходящи да бъдат добри семейни кучета от други, но намирането на кучето, което отговаря на начина на живот и навиците на твоето семейство, е от ключово значение. Ето и трите най-важни неща, за които трябва да помислиш, когато започнеш търсенето на четириног приятел:

  • Темперамент – енергично или по-спокойно? Имаш ли нужда от куче, което обича да бъде заобиколено от много и различни хора, или по-скоро такова, което е по-независимо и се чувства добре в собственото си пространство?
  • Размер – съобрази размера на кучето спрямо възрастта на твоето дете. Едно голямо кученце може да бъде доста непохватно около малки деца, така че може да е по-добре да изберете по-малка порода. Също така е мит, че само малки кучета са подходящи за малък дом, а само големите кучета се нуждаят от по-голямо пространство. Количеството енергия, което кучето притежава, а не неговият размер, влияе върху това от колко място се нуждае.
  • Упражнение – активно, на открито или по-вероятно да се свиете на дивана? Това важи както за теб, така и за твоето куче, като се увериш, че си пасвате добре един на друг. Кучетата не се упражняват сами, така че размерът на вашия дом или градина е много по-малко важен от това колко можеш да ходиш, бягаш или да играеш с тях.

Кои са най-добрите породи кучета за семейства и деца?

Въпреки че има много породи, за които е известно, че са добри и търпеливи с децата, обмисли и възможността за куче от приют – често там има много кръстоски с добър темперамент, които търсят грижовни стопани. Служителите в приютите познават много добре характера и навиците на кученцата и могат да те насочат кое би могло да се интегрира лесно в твоя дом. Не забравяй, че дори и да не искаш по-възрастно куче в приютите има и много бебета.

Все пак, ако търсиш определена порода или просто отправна точка, някои от най-популярните породи кучета, подходящи за деца, са:

1. Бигъл

Бигълчетата са нежни и търпеливи, но също така активни и забавни кучета, които се нуждаят от много любов, която децата могат да доставят с големи шепи.
Бигълче в свои води.
2. Лабрадор

Лабрадорът е едно от най-популярните кучета, както у нас, така и по света. Причината да е толкова подходящ за семейства с деца, е защото може да се адаптира към всякакъв тип ежедневие, от дълги разходки до спокойните дни у дома.
Този е беличък, но можеш да го намериш и в кафяво, черно или жълто.
3. Голдън Ретривър

На лабрадора – братовчед му. Същите добродушни и безусловно обичащи те косматковци, само че с малко повече косми. Особено подходящи са за семейства с по-големи деца, тъй като голдъните понякога са по-малко търпеливи с по-малките деца, които не зачитат пространството им.
А това пък е голдън в свои води. Най-честото място, където можеш да го срещнеш. Обожава водата.
4. Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Малки, нежни и дружелюбни кучета, което ги прави изключително подходящо за семейства с деца. За тях може да се каже, че се привързват много лесно (децата ще ги обичат много) и също така не са никак взискателни откъм грижа. Добри са – перфектната компания за деца и по-активни възрастни хора. Заради по-малкия си размер, разбира се, са и идеални за из път.
Кавалрче на разходка в гората.
5. Бордер териер

По-малко куче, което е чудесно за по-активни семейства. Бордер териерите също са щастливи и енергични, но без упоритостта, която другите териери често притежават.
Само надниквам да ти кажа Здрастиии.
6. Пудел

Пуделите са жизнерадостни кучета, които бързо се привързват към стопаните си и са много внимателни към деца. Ако си се насочил към така популярните декоративни пудели, имай предвид, че детето ти трябва се отнася с необходимото внимание около тези деликатни дребосъци.
Пуделче в естествения си хабитат.

За още полезни кучешки съвети, разгледай останалите ни статии или пък пробвай dogin'BOX - персонализирана кутия с лакомства и играчки, подбрани специално за твоето куче, която ще направи времето, което прекарвате заедно с твоя любим куч, още по-забавно и полезно и за двама ви. Пиши ни!