Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Награди за дъвчене за по-чисти зъби и по-малко стрес

Написана на: 27.01.2023
Чете се за 4 минути
За нас е лесно да посещаваме курсове по йога и да медитираме, когато сме стресирани, но за косматкото е малко трудно да изпълнява йога пози, като нас, за успокоение. Затова пък, то дъвчи, за да релаксира. 
 
За да намалиш пътите, в които трябва да медитираш, заради поредния изяден чехъл или крак на стол, можеш да даваш подходящи кучешки дъвкални като вариант за "облекчаване на стреса". Така и двамата ще сте щастливи и ще живеете в хармония.  
 
Нека първо да разгледаме причините, поради които може косматкото да е унищожител:
 
Фаза на малкото кученце
Кученцата обожават да дъвчат. Също както бебета, те обичат да опознават всичко наоколо и това е начинът, по който го правят. Освен това, като са няколко месечни, малките косматковци сменят зъбките си и тогава желанието и нуждата им да дъвчат се засилват. Наградите за дъвчене помагат доста в тази фаза. Понеже продължава повече от ден два, препоръчваме да избереш дъвкална, която издържа повече - като рог от елен, например.
 

Рог от елен 10см R-EASY TNC Pets

10.98лв
Виж

Рог от елен 15см R-HARD TNC Pets

17.98лв
Виж

Рог от елен Лопатар 12см HARD TNC Pets

16.96лв
Виж

 
Енергично куче
Ако кучето ти не получава своето време за игра или дълга разходка, и социализация с други кучета, е напълно възможно да излее чувствата върху някоя твоя вещ. В такъв случай, е добре да имаш под ръка някоя награда за дъвчене. Всичко, което трябва да направиш е да насочиш "унищожителното" настроение към дъвкалната и да покажеш, че това е правилното нещо за унищожаване.


Нуждата от дъвчене
Нуждата от дъвчене е напълно нормална за всяко куче, на каквато и възраст да е то. Това действие освен, че ги успокоява, прави челюстите им по-здрави и почиства зъбите. Затова е добре да имаш различни награди за дъвчене, атрактивни за кучето ти, за да може то да предпочете тях пред любимо твой предмет. 
 
А сега, нека видим как можем да помогнем за решаването на проблема с дъвченето:

Покажи кое е позволено и кое не
За тази цел е добре да наблюдаваш косматкото ти и когато започне да дъвче някой кабел например да му покажеш, че това не е правилното нещо и да го насочиш към това, което искаш да дъвчи. Важно е те да знаят, че самото дъвчене не е проблем, а само избрания от тях предмет.
 
Създаване на безопасно пространство за кучето, когато е само
Използването на детска врата или клетка за ограничаване на достъпа до всички стаи може да намали шансовете им за пакости.

Запаси се с разнообразие от дъвкалки
За да разбереш какво харесва куч и кое е достатъчно атрактивно за него, е добре да изпробваш с различни лакомства за дъвчене. 
 

Бяла телешка опашка dogin'

26.00лв
Виж

Телешка кожа 15см dogin'

7.89лв
Виж

Свинско вътрешно ухо dogin'

5.78лв
Виж
 

А ако нямаш достатъчно време, за да избираш различни награди за дъвчене всеки месец, ние можем да ти помогнем!  Разкажи ни повече за кученцето си тук и дали обича да унищожава, а ние ще ти доставяме doginBOX всеки месец с нови и ангажиращи дъвкалки, забавни играчки и вкусни лакомства.