Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Най-важните съвети за това как да се грижа за кучето си на плажа

Написана на: 08.06.2022
Чете се за 2 минути
Любимият сезон на нашите кучовци отново е тук – лятото!
Всяка локва, всяко езеро, а ако си късметлия – всяка морска вълна през лятото стават най-веселото кучешко приключение.

Но комбинацията от плаж и куче през лятото крие своите рискове, затова ние от dogin' се заровихме в пясъка и в нашите неизчерпаеми знания за щастливи и здрави кучета, и подготвихме този кратък чеклист, за да си сигурен, че ще имаш безпроблемно плажно преживяване с твоя куч:

1. Медальон с неговото и твоето име и телефон.
Увери се, че твоят домашен любимец винаги носи медальон или друг аксесоар обознаващ неговото и твоето име и телефон. Дали ще е след чичкото с царевицата или гевреците, или след някоя весела четиринога красавица, кучетата се заплесват много лесно, а в навалицата на плажа може да е много трудно после да бъдат намерени. Затова медальонът е адски важен. 

2. Прясна вода!
Увери се, че кучето ти има достъп до прясна и чиста вода през цялото време, докато сте на плажа. За кучетата е изключително изкушаващо да си пийнат от солената морска вода, ако нямат купичка със сладка или тяхната е празна. А това те уверяваме, че е много възможно да доведе до неразположение в твоето куче, което със сигурност не искаш да видиш на мокрия пясък.

3. Сянка.
Както за теб е адски важно на плажа да имаш сянка, така е и за твоето куче. За него даже е доста по-важно, защото за разлика от теб, той не може да е по-бански и си носи кожухчето навсякъде. Затова след дългото тичане и плуване, винаги се постарай да му направиш и място под чадъра за сладка заслужена дрямка.

4. Сладка баня след морската баня.
Винаги трябва да изплакваш домашния си любимец след плаж, за да премахнеш пясъка или солта, които са се натрупали в козината му и могат да причинят кожно раздразнение. Някои кучета с по-дълъг косъм или с по-чувствителна кожа може да се нуждаят от пълно изкъпване след плаж.

5. Лакомства
Разбира се, че винаги всичко опира до лакомства. Няма по-лесен и сигурен начин да държиш твоето куче спокойно и възпитано в навалицата на плажа. Но и разбира се след цял ден тичане и плуване, винаги е добре да има нещо вкусно, с което да го подкрепиш.
 
А знаеш ли, че ние имаме всякакви лакомства?
Най-хубавите ни, 100% натурални лакомства, си ги правим сами, можеш да ги разгледаш тук. Или направо ни разкажи за кучето си, а пък ние ще ти приготвим най-готината кутия с лакомства и играчки, специално персонализирани за твоето куче.

dogin'TEAM