Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Колко често трябва да къпя кучето си? Как да разбера, че е време за баня, то дори не е неделя?

Написана на: 21.10.2023
Чете се за 5 минути
Здравей, глутница! Докато есенните листа шумолят, паветата блестят от дъжд, а твоята улица е цялата в кал, вече поне веднъж си срещал миризмата на мокро куче. Един въпрос, който изниква в съзнанието ми, в следствие от този "аромат" е „Аз ли мириша така?“. Веднага след това обаче се сещам, че всъщност е другият костматко вкъщи! Иии колко често трябва да къпем куч в крайна сметка? Сега ще разбереш кога е време и за банята на твоя косматко!

1. Видът на козината има значение: Не всички палта са еднакви!

Типът козина на твоят куч може значително да повлияе на рутината му за къпане:

Късокосмести кучовци: Тези градски хищници обикновено се нуждаят от по-рядко къпане, може би веднъж на всеки няколко месеца. Козината им изсъхва бързо и не улавя много мръсотия.

Дългокосмести красоти: С бляскавите си кичури, куч може да изисква по-редовно подстригване и бани, на всеки 4-6 седмици. Редовното четкане може да помогне за намаляване на нуждата от често къпане.

Къдрави страсти: Къдравите сладурчета изискват по-чести бани, поне на всеки 4 седмици. От съществено значение е къдриците им да не се заплитат, така че четкай често. Основното правило е да къпеш куч възможно най-малко. Трябва да се правят изключения разбира се, за онези дни, когато се прибира от кучешкия парк, покрит с кал.

2. Ниво на активност: Градски разходки или приключения в парка

Ежедневните дейности на косматкото ти играят важна роля за неговата чистота:

Градски разходки: Ако ежедневните упражнения на куч включват кратки градски разходки, то може да не се цапа толкова, което изисква по-малко къпане.

Търсачи на приключения: Косматко, който обича да се разхожда из парковете след дъждовен ден, може да се нуждае от по-чести посещения на банята, за да остане свеж.

Ако планираш да заведеш косматкото си на плаж, на къмпинг или просто да се разкърши в кучешкия парк, ден след като е валяло, трябва да планираш време за къпане след това.

3. Общи съвети: Не се бори с вълните!

Топло и уютно: Винаги се уверявай, че водата е хладка за комфортно и успокояващо преживяване.

Избери правилния шампоан: Нашата най-важна препоръка е да се придържаш към продукти, създадени за кучета.

Подсуши и го гушкай: Винаги подсушавай куч с кърпа веднага след банята. Ако не се противи косматкото, може да използваш сешоар на хладна настройка.

Животът в града, особено през оживената есен, може да те пренатовари. dogin’BOX е тук, за да подаде лапа! Пълен с продукти, пригодени за твоето куче, превръща времето за къпане в радостно събитие. Край на магазините, ние носим магията направо до твоята врата!

Къпането на косматкото ти не е свързано само с чистота, това е момент на свързване, изпълнен с пръски и усмивки. А с dogin’BOX всяко къпане преминава като по вода.

Готов ли си да превърнеш в игра къпането на куч? Абонирай се за dogin’BOX и
ще превърнем всяко къпане в незабравимо събитие! В крайна сметка чистото куче е щастливо куче, а щастливото куче прави дома още по-светъл!