Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Митове при Осиновяването на Кучета

Написана на: 08.05.2023
Чете се за 5 минути
Здравейте, глутница! Мислиш ли да си вземеш куче? Е, да, имаш едно, но защо да нямаш още поне едно? Преди да отхвърлиш идеята за осиновяване на куче, нека изясним някои погрешни схващания, които може да си чувал.

„Търся определена порода.“


Забрави фантастичните кучешки изложби! Та ти нямаш време да си простреш прането. Приютите разполагат с всякакви породи, които чакат да проникнат в сърцето ти. Освен това смесените породи често имат уникални личности и са по-малко склонни към здравословни проблеми.

„Осиновяването е твърде скъпо.“


Ок, това си е направо лъжа! Осиновяването от приют често е по-достъпно от закупуването от развъдник. Ще спасиш живот и ще дадеш на заслужаващо кученце любящ дом, което е безценно!

„Кучетата от приюта не се държат добре.“


Гррр, това е голяма приказка! Много кучета от приюти вече са обучени и се държат добре. Освен това приютите имат програми за оценка на поведението, които свързват кучета с подходящи семейства, въз основа на техния темперамент и начин на живот.

„Приютите не са чисти и кучетата не са здрави.“


Повечето приюти осигуряват чиста и безопасна среда за кучетата, както и необходимите медицински грижи за техните космати обитатели. Кучетата от приюти могат да бъдат също толкова здрави и щастливи, колкото всички други кучета!

„Винаги сме вземали кучета от развъдчици.“


Ами, супер, време е да нарушим традицията! Осиновяването на куче от приют не само спасява живот, но и освобождава място за друго куче в нужда. Освен това, ще подкрепиш мисията на приюта да предоставя грижи и да намира завинаги домове за животни.

„Твърде трудно е за осиновяване.“


Може би, но във Виетнам! А шансовете са, че ако четеш това, ти не живееш там. Приютите имат лесни процеси на осиновяване и опитен персонал, който да те води през стъпките. Така че, не позволявай на документите да те плашат - радостта да дадеш на косматко от приют любящ дом си заслужава!

Осиновяването на куче от приют е печеливша ситуация. Ще спасиш живот и ще дадеш любящ дом на заслужаващо кученце, докато се наслаждаваш на безусловната любов и компанията на косматкото. Отвори сърцето и дома си за куче от приют! То ще ти бъде вечно благодарно, а ти ще бъдеш възнаграден с размахана опашка и хиляди целувки. Ако си взел решението и си готов да преминеш към действия – пиши ни. Ние ще ти помогнем в процеса на осиновяването и ще сме до теб в най-трудните моменти!