Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Охлади страстите, косматко: Твоят пътеводител за прохладно кучешко лято

Написана на: 05.06.2023
Чете се за 4 минути
Глутница, докато лятното слънце загрява за изпепеляващите жеги, е време да се научим да регулираме температурата на куч. Ето нашите най-важни съвети как да поддържаш любимеца си комфортно охладен през летните горещи дни.


Замразени лакомства и хидратираща магия?
Първо, кой може да устои на замразено лакомство в горещ ден? Куч със сигурност не може! Хит са домашно приготвени близалки от плодове, безопасни за кучета, малко замразено фъстъчено масло или бульон, подходящ за кучета. Можеш също така да направиш на куч сладолед. Нашата рецепта е винаги под ръка ТУК. Тези ледени лакомства не само охлаждат косматкото, но и осигуряват вкусно, хидратиращо хапване. 


Също толкова важно е да осигуриш на куч достъп до прясна, хладка вода през целия ден. Бърз трик? Хвърли няколко кубчета лед в купата с вода, за да е хладка водата през целия ден.


Рано пиле, рано се разхожда
За да победиш жегата, избери разходки рано сутрин или късно вечер, когато температурите са по-ниски. Това е по-безопасно за куч и ви дава приятна почивка от жегата. Не забравяй, че ако тротоарът е твърде горещ за твоята ръка, той е твърде горещ и за лапите на твоето куче!


Сянко, сянко, сянко? 
Увери се, че любимецът ти има достъп до сенчести места. Ако естествената сянка е оскъдна, създаването на уютен вътрешен кът с вентилатор може да осигури освежаващо убежище за куч.
Помисли за дейности на закрито, за да поддържаш куч ангажиран. Интерактивни играчки, хранилки с пъзели или добрата стара игра на криеница могат да забавляват и охлаждат косматкото.


Поддържането на любимеца ти в приятно прохладно състояние през летните жеги може да изглежда предизвикателство, но с тези идеи ще бъде лесно. Ето, вече ще имаш едно прохладно, комфортно и весело вълнуващо лято!