Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

Готово ли е детето ми за куче?

Написана на: 31.05.2022
Чете се за 2 минути
Приветстването на куче у дома е голяма работа - не само за децата, но и за родителите. Кучето е огромна отговорност, която един възрастен трябва да поеме, а когато в семейството вече има и дете, което иска да има домашен любимец, е много важно добре да се помисли дали то е готово такъв вид. Ако не си имал домашен любимец, когато детето ти се е родило, но сега вече обмисляш тази крачка, в тази статия ще се ти дадем полезни съвети как да разбереш дали е подходящият момент за подобна стъпка.

Ангажиментът, който идва с появата на куче у дома със сигурност ще си струва, но не бързай. Увери се, че твоето дете, както и всички останали в твоето домакинство, са готови. Виж тези 5 признака, които могат да ти помогнат да определиш дали моментът е дошъл:

5 признака, че детето ти е готово за домашен любимец:

1.      Чувства се спокойно около животни: Ако детето ти търси домашен любимец във всеки дом, който посещавате, това означава, че обича животните и иска да бъде около тях. Плач, бягство или други реакции на страх, когато е в присъствието на животни, означава, че детето ти все още не се чувства достатъчно комфортно да се грижи за куче на пълен работен ден.

2.      Помага ти вкъщи: Справя ли се детето ти с всекидневните домакински дела с желание? Ако е така, вероятно ще се справи чудесно и с грижите за куче - без значение на каква възраст е. Докато 3-годишното дете не може да се очаква да разхожда куче, то със сигурност може да е отговорно за пълната купичка на кучето.

3.     Детето ти е пълно с енергия: Ако то обича да тича, да ходи в парка и да играе навън, домашният любимец може да му помогне да изкара цялата тази допълнителна енергия. Ако децата ти са достатъчно големи, могат да помагат и с разходките на четириногия приятел, докато ти се справяш с други задачи у дома.

4.      Няма проблем да дели: Способността на твоето дете да споделя играчки, пространство и внимание трябва да се вземе предвид. Довеждането на куче у дома не е по-различно от това да имате още едно дете. Кучето ще изисква част от твоето внимание, затова е важно детето ти да не се притеснява от факта, че вниманието ти няма да е заето само от него. А като става въпрос за играчки - важно е да имаш предвид, че dogin'BOX може да ти носи всеки месец различни играчки, които гарантирано ще се харесат и на детето ти, и на кучето ти. Ще се справят ли да си ги поделят? 

Плюшено куче с въже 30см Pet Nova

15.78лв
Виж

TPR дентален цветен ринг 15 см Pet Nova

6.98лв
Виж

Гумена топка звезда 7.5см Pet Nova

12.79лв
Виж


5.      Постоянно е в желанието си за домашен любимец: Да искаш и да си подготвен за нещо са две много различни нагласи. Най-добрият подход, за да определите доколко е силно желанието на детето ти, е да проследиш за известно време дали интересът му е истински или просто временно явление. Въодушевлението около домашния любимец може бързо да изчезне и след това може да се превърне в по-скоро скучна работа, отколкото радостно събитие.

Последен съвет от нас:

Не забравяй, че преди да си сигурен, че детето ти е готово за подобна стъпка, трябва да обмислиш имаш ли и ти необходимото време и готовност за тази отговорност. Виж и статията ни Най-добрите семейни кучета, в която споделяме какво да имаш предвид при избора на куче.

dogin'TEAM