Магазин
Блог
Вход
Абонирай се

Не се колебай да се свържеш с нас!

0893 75 84 80

6 начина да предпазя кучето ми от кърлежи

Написана на: 02.06.2022
Чете се за 2 минути
Да предпазиш кучето си от кърлежи през лятото ще е едно от най-сериозните ти предизвикателства и отговорности. Затова се поровихме да намерим 6 начина, които ще ти помогнат да се бориш с този проблем и да имаш безпроблемно и весело лято с твоя най-добър космат приятел.

1.      Използвай ефективна превенция срещу кърлежи за твоето куче: на пазара има ужасно голям набор от продукти против паразити, някои по-ефективни от други срещу определени паразити. Най-добре говори с твоя ветеринарен лекар относно опциите за точков или орален контрол на паразити, които гарантират, че ще покрият и кърлежите.
2.      Използвай подходящи репеленти: напръскай дрехите и аксесоарите на твоя куч, като следваш указанията на производителя. Също така носи инструмент за отстраняване на кърлежи и антисептичен разтвор за всякакви ухапвания, които могат да ви сполетят с куч.
3.      Носи подходящо облекло - дълги ръкави и панталони, пъхнати в обувки, когато си на разходка с куч в местообитание на кърлежи. Придържай се към центъра на пътеките и избягвай дълга трева. Да носиш шорти си е направо покана за вечеря за гладните гадинки.
4.      Грижи се за тревата в твоята градина: градските диви животни могат да донесат кърлежи в градините, така че се опитай да поддържаш тревата ниска, да изчистиш дивата растителност и да държиш местата за сядане или игри далеч от граници и растителност.
5.      Не си носи кърлежите вкъщи: съвсем нормално е да се закачи гадинката, без да я видиш. Затова се проверявай внимателно, когато се върнеш от открито с кучето си. Премахни външните слоеве на дрехите, преди да влезеш на закрито. Накарай някой да ви провери за прикрепени кърлежи и направи същото с вашето куче. Как точно, можеш да видиш в другата ни статия Кучета и кърлежи - 5 неща, които да имаш предвид.
6.      Помисли за ваксинация срещу лаймска болест. Ако твоето куче посещава зони с висок риск от кърлежи, ваксинацията може да предложи допълнително ниво на защита срещу това смъртоносно заболяване, дори ако се използва редовна профилактика срещу кърлежи, което не винаги е гаранция за защита. Посъветвай се с твоя ветеринарен лекар относно ваксинацията.

Виж още за кърлежите и в другата ни статия по темата – Кучета и кърлежи – 5 неща, които да имаш предвид.

А ако се чудиш каква играчка да вземеш на куч за уикенд разходката ви в планината, разгледай нашия магазин. Там ще намериш от всичко по много – играчки, 100% натурални лакомства и други деликатеси за най-добрия ти космат приятел. 

Желаем ти страхотно лято! 
Бау.

dogin'TEAM